Schrijfpauze

Lieve lezer,

Zoals sommigen van jullie weten al ben ik de afgelopen anderhalf jaar druk in de weer ben geweest met de opleiding zorgethiek. Momenteel begin ik aan het laatste onderdeel: het afstudeeronderzoek. Ik ben al een tijdje bezig met het voorbereiden ervan. Ik zal een onderzoek doen naar de manier waarop de tragische dimensie van het bestaan aan de orde komt in het ziekenhuis in de zorg voor oudere patiënten.

Het thema van de tragiek houdt me al een tijd bezig. Voor mij verwijst het naar de weerbarstigheid van de werkelijkheid, de inbreuken die het leven op onze ervaring kan vormen. Het verwijst ook naar het existentiële lijden dat ik regelmatig in mijn werk in het ziekenhuis tegenkom. En de vraag hoe daar mee om te gaan, als patiënt, als naaste, maar ook als zorgverlener.

In de loop van de afgelopen weken merkte ik dat mijn ‘onderzoek naar de contemplatieve levenskunst’ wat naar de achtergrond aan het schuiven is. De boeken en artikelen die ik lees voor de opleiding gaan een andere kant uit en bieden daardoor minder inspiratie voor de contemplatieve overdenkingen.

Daarom heb ik besloten een pauze in te lassen van deze wekelijkse meditaties. Ik zal me de komende maanden tot de zomer helemaal op mijn afstuderen willen focussen, ook in de weekenden :-). Ergens in augustus zal, als alles een beetje meezit, de studie erop zitten en zal ik de draad van dit schrijven weer oppakken.

Mocht je in de tussentijd verlegen zitten om inspiratie voor je levenskunst, kom gerust hier terug en blader door het archief.

Dit artikel is geplaatst in Uncategorized. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.